بنیاد دکتر غلامحسین مروستی در سال 1370 تاسیس و مفتخر است در شهرها و شهرستان های محروم کشور از جمله یزد، مروست، قزوین، خراسان و بوئین زهرا چندین مدرسه دخترانه و پسرانه در مقاطع مختلف (راهنمایی، دبیرستان) به همراه مراکز بهداشتی - درمانی، کتابخانه و ورزشگاه ساخته است.
از دیگر آثار ماندگار این بنیاد چاپ و انتشار چندین کتب علمی (بیماری های گوش و حلق و بینی، بیماری های بینی و گلو و حنجره و مری و غدد بزاقی، و بیماری های گوش، راهنمای به کارگیری لنزهای تماسی و جراحی عمومی) و فرهنگی (دیوان حافظ، بوستان و گلستان سعدی و شاهنامه فردوسی) می باشد.
دبیرستان دکتر غلامحسین مروستی
پسران دبیرستان دکتر غلامحسین مروستی از ابتداي سال تحصيلي برنامهريزيهاي مدون و اختصاصي براي مطالعهشان دارند. دانشآموزان به صورت روزانه ميزان مطالعه خود را در هر درس يادداشت ميکنند. در پايان هر هفته، ساعات مطالعه هر فرد و تناسب آن با نمره کسب شده، توسط مشاوران مدرسه بررسي و نتايج آن به همراه برنامهريزي درسي جديد به دانشآموزان ارائه ميشود. هدف از اين برنامه، اختصاصيکردن برنامههاي آموزشي با توجه به تفاوتهاي فردي دانشآموزان است. در اين واحد آموزشي، روانشناسان در کنار مشاوران تحصيلي جلسات مشاوره فردي و خانوادگي براي دانشآموزان و خانوادههايشان برگزار ميکنند.
دبیرستان دخترانه دکتر غلامحسین علیم مروستی
دبيرستان دخترانه دکتر غلامحسین علیم مروستی در 2 طبقه، 18 کلاس درس و با ظرفیت پذیرش 240 دانش آموز با همکاري مجموعهاي از بهترين و باسابقهترين معلمان در کنار کادر اجرايي جوان و با انگيزه، فضايي امن و شاد براي دانشآموزان فراهم کرده است. در اين واحد آموزشي، دانشآموزان بيشتر بر اساس فعاليتهاي مستمر ارزشيابي ميشوند تا اضطرابشان کاهش يافته و ارزيابيها دقيقتر باشند. به کارگيري روشهاي «خويش ارزيابي» توسط دانشآموزان به همراه ارائه آموزشها و ابزارهاي لازم براي تحقق آن، بخش ديگري از رويکرد آموزشي واحد دخترانه براي تقويت مسئوليتپذيري دانشآموزان است.
مدرسه پسرانه فروغ ظفر امیر رفیعی
کلاسهاي فرهنگي و هنري در مدرسه پسرانه فروغ ظفر امیر رفیعی شهرستان بوئین زهرا، در رشتههاي نمايش، طراحي و نقاشي برگزار ميشود. دانشآموزان با توجه به استعداد و علاقه خود در اين کلاسها شرکت ميکنند. آموزش قاليبافي، پتينه و ويتراي نيز بهعنوان بخشي از کلاس «کار و فناوري» پيگيري ميشود. دانشآموزان در زنگهاي پژوهشي نيز ابتدا ياد ميگيرند خلاقيت و نوآوري داشته باشند و سپس اين خلاقيت را در رشتههاي مختلف پرورش دهند. رشتههاي رباتيک، سازه ماکاروني، گلايدر، نانو، انيميشن و ساخت بازي در زنگ پژوهش تدريس ميشود.
هنرستان کار و دانش سید حسین امیر رفیعی
هنرستان کار و دانش سید حسین امیر رفیعی با افزايش ظرفيتهاي مختلف علمي، فرهنگي، تربيتي، هنري، پژوهشي و ورزشي به مرور توسعه يافت. دانشآموزانش در دانشگاههاي خوب کشور پذيرفته و در المپيادهاي مختلف برگزيده شدند. مسئوليتمان روز به روز سنگينتر ميشد. با افزايش مراجعه دانشآموزان، ناگزير به توسعه بوديم. هنرستان کار و دانش سید حسین امیر رفیعی در 2 طبقه، 15 کلاس درس و با ظرفیت پذیرش 180 دانش آموز با همکاري مجموعهاي از بهترين و باسابقهترين معلمان در کنار کادر اجرايي جوان و با انگيزه، فضايي امن و شاد براي دانشآموزان فراهم کرده است.
مرکز بهداشتی - درمانی دکتر غلامحسین علیم مروستی
کسب اطمینان از ارایه ی بهترین و کیفی ترین خدمات بهداشتی درمانی مستلزم ارزیابی عملکرد بخش سلامت؛ و ارزیابی کارایی اولین گام در ارزیابی عملکرد می باشد. مراکز بهداشتی درمانی شهری اولین واحد ارایه خدمات به جمعیت شهری می باشند. لیکن ارایه خدمات در شهرها به صورت فعال نمی باشد. این مرکز بهداشتی - درمانی در 1 طبقه، در شهرستان مروست و در سال 1378 ساخته شد.
سالن ورزشی چند منظوره دکتر غلامحسین مروستی
سالن ورزشی چند منظوره دکتر غلامحسین مروستی با مساحتی نزدیک به 1400 متر مربع دارای یک سالن چند منظوره ، جهت ورزشهای توپی، یک سالن تنیس روی میز و یک سالن بدنسازی می باشد، این سالن به صورت مشترک ویژه آقایان و بانوان می باشد.
این مجموعه، همه روزه صبح ها پذیرای بانوان و بعد از ظهرها، پذیرای آقایان می باشد.
این سالن ورزشی محیطی مناسب جهت انجام تمرین های هوازی و ورزش های سالم ورزش تی آر ایکس و یوگا راه بسیار خوبی برای سوزاندن کالری، کاهش وزن و حفظ عضلات دوره های ورزشی و شاد را در محیط سالن ورزشی بانوان شکوه از دست ندهید.
کتابخانه دکتر غلامحسین مروستی
کتابخانه دکتر غلامحسین مروستی در حال حاضر دارای بیش از ۱۸۸۰۰ کتاب چاپی فارسی، بیش از ۲۶۵۰ کتاب چاپی لاتین و ۳۸۰۰۰ کتاب الکترونیکی (قابل دانلود آنلاین) در حوزه های تخصصی مهندسی برق، کامپیوتر، عمران، صنایع، معماری و مهندسی پزشکی می باشد. همچنین نشریاتی مانند ماهنامه شبکه، فصلنامه مهندسی برق و مهندسی کامپیوتر ایران، فصلنامه حمل و نقل، ماهنامه رایانه، ماهنامه فناوری نانو، عصر برق، امواج برتر، ماهنامه ساختمان، صنعت ریخته گری، تدبیر، دوماهنامه معمار، وب، International journal of engineering، Scientia Iranica و Civil engineering infrastructures journals بصورت ادواری تهیه و در محل کتابخانه جهت استفاده دانشجویان محترم موجود می باشد.
مرکز بهداشت دکتر غلامحسین مروستی در کردکوی
مرکز بهداشت دکتر غلامحسین مروستی در کردکوی واقع در استان گلستان، موجبات تأمین بهداشت و درمان كليه افراد بومی این منطقه از طريق تعميم و گسترش خدمات بهداشتي، درماني و آموزشي را عهده دار می باشد.
همچنین تأمین بهداشت عمومي و ارتقاء سطح آن از طريق اجراي برنامه هاي بهداشتي، خصوصاً در زمينه، مبارزه با بيماري ها، تغذيه و تنظيم خانواده و آموزش بهداشت عمومي با تأکید بر اولويت مراقبت هاي بهداشتي اوليه، به ويژه بهداشت مادران و كودكان با همكاري و هماهنگي دستگاه هاي ذيربط از دیگر خدمات این مرکز می باشد.واكسيناسيون اقدام بسيارمهم و با ارزشي است كه بوسيله آن با هزينه كم مي توان از ابتلاء به بيماريهاي عفوني جلوگيري كرد. در این مرکز بهداشتی واكسيناسيون دوره اى أطفال طبق جداول زمان بندی شده انجام می شود.
دکتر مروستی پس از ورود به کادر علمی دانشگاه تهران با درجه استاد یاری و ریاست درمانگاه مشغول به کار و تدریس بودند تا اینکه بالاخره با زحمات و پیگیری فراوان و کار شکنی های فراوان موفق به تاسیس بخش گوش و حلق و بینی بیمارستان 1000 تختخوابی پهلوی (امام خمینی فعلی) تهران شدند و تا زمان بازنشستگی با درجه استادی ریاست بخش فوق را عهده دار بودند که خوشبختانه این بخش تا این تاریخ نیز دایر و به تربیت متخصصین و جراحان این رشته مشغول به ارائه خدمت می باشد.
باعث بسی افتخار است که فارغ التحصیلان بیمارستان پهلوی (امام خمینی فعلی) از نظر علمی شهرتی خاص دارند و از کارورزانی که در این بخش به افتخار استاد یاری نائل گردیده اند می توان از آقای دکتر علی نقی مدرسی، دکتر سعید عباس زاده، دکتر نور الدین ظهیر الاسلام، دکتر خلخالی، دکتر ابوالحسن کمره ای (فرزند آیت الله کمره ای)، دکتر قوام امامی، دکتر محمدعلی ابطحی، دکتر عباس اردکانی (پرند)، دکتر مرتضوی، دکتر سبحان، دکتر مهدی ویزائی و دکتر فضل اله معظمی نام برده و یاد کرد که برخی از آنان پس از پایان دوره تخصصی به شهرستانهای زادگاه خود مراجعت نموده و به مداوای بیماران دیار خود پرداختند.
دکتر مروستی خود، آموزش جراحی زیبایی بینی را در بیمارستان های گوش و حلق و بینی رویال ناسیونال، وابسته به انستیتو گوش و حلق و بینی دانشگاه لندن تحت نظر پروفسور ماکسول الیس، پروفسور دونالد هریسون، دکتر آنتونی بول و در پاریس در بیمارستان لری بوازیه، تحت نظر دکتر ژوست، مولف کتاب تکنیک های جراحی بینی آموزش دید و برای آموزش شاگردانش در ایران این تخصص را به ارمغان آورد. از اختراعات ایشان می توان وسیله مخصوصی جهت بیرون آوردن اجسام خارجی از مری (مانند سکه بلعیده شده) در اطفال را ذکر نمود.